Sidemount Diver Specialty

PADI Sidemount Diver Specialty 

PADI Sidemount Diver

Je hoeft de duikfles niet per se op je rug te dragen om de onderwaterwereld te verkennen. Veel duikers vinden het handiger/fijner om hun duikfles(sen) aan hun zijkant te dragen.

Sidemount duiken biedt meer flexibele mogelijkheden en opties om gestroomlijnder te duiken. Bovendien hoef je niet rond te lopen met zware duikflessen op je rug - je stapt gewoon in het water, bevestigt de fles(sen) en daar gaat je.

Sidemount duiken komt oorspronkelijk uit het gebied van technisch duiken (grotduiken), maar is al lang stevig ingeburgerd in het recreatief duiken.

Je zult het fantastische gevoel van "gewichtloos vliegen" op een geheel nieuwe manier ontdekken.

 Aangezien we meestal met 2 tanks het water ingaan, biedt de sidemount configuratie een aanzienlijk langere bodemtijd om de onderwaterwereld te verkennen dan het geval is met een mono backmount configuratie. Ook het veiligheidsaspect van het onder water zijn met twee volledig redundante systemen is een voordeel. 

 Als je dan weer naar Bonaire of Curacao vliegt, neem je gewoon je sidemount wing mee en duik je ook daar met 2 tanks voor langer plezier onder water.

Klinkt dat interessant voor je? Schrijf je dan in voor een PADI sidemount diving specialty cursus.

Als je een PADI Open Water Diver of hoger niveau hebt en minimaal 15 jaar oud bent, kun je nu al een PADI Sidemount Diver Specialty cursus volgen. 

Wat leer je? 

De onderdelen van de cursus voor het duiken met een sidemount configuratie, bestaat uit één duik in "confined water" (d.w.z. in een zwembad of in een beperkt en beschermd gebied in open water) en drie open water duiken. Hierbij zullen we de volgende onderdelen leren en oefenen: 

  • Het correct monteren en configureren van duikuitrusting voor sidemount duiken. 
  • Het trimmen van je gewichtsysteem en je duikuitrusting om de perfecte balans onder water te vinden. 
  • Bij gebruik van twee flessen overschakelen van de ene tweede trap van je ademautomaat naar de andere tweede trap om je ademgasvoorraad te beheren.
  • Goed reageren op mogelijke problemen tijdens het sidemount duiken, bijv. lucht delen met je duik buddy met een long hose. 

Het cursusgeld is inclusief: Huur van de sidemount uitrusting Tecline met 2 tanks, de e-learning of het boek voor de theorie en het PADI brevet na succesvolle afronding. Alsmede 1x "Confined water" duik (bijv. in een zwembad) en 3x "Open water" duiken. 

Boek nu, en wordt een PADI Sidemount Diver! 

Cursusgeld: € 299,--

Huur uitrusting: € 99.--
Geen opleidingen gevonden