Open Water Scuba Instructor

Ben jij op zoek naar iets speciaals?

De PADI Open Water Scuba Instructor Cursus bij LUCKYDIVERS

Iets doen waar anderen alleen maar van dromen? Mensen hun leven helpen veranderen? Deuren openen waarvan je niet eens wist dat ze bestonden? Dit alles, en meer, wacht je als je PADI Open Water Scuba Instructor bent.

Het Open Water Scuba Instructor-programma (OWSI) is een van twee afzonderlijke componenten van PADI’s Instructor Development Course (IDC) de kern van de instructeursopleidingen van PADI. Het eerste deel is de Assistant Instructor-cursus, gevolgd door het Open Water Scuba Instructor-programma. De instructeurscursus van PADI wordt IDC genoemd. Dit staat voor Instructor Development Course, een cursus waarin je je ontwikkelt tot Instructeur.

De instructeurscursus en het instructeursexamen zijn bij PADI van elkaar losgekoppeld: de IDC wordt door Luckydivers verzorgd, het examen door PADI afgenomen. Doordat de Course Director niet degene is die de examens afneemt, is er een optimale leersituatie tijdens de IDC: je Course Director werkt 7 dagen lang samen met jou toe naar een positief resultaat. Je krijgt alle gelegenheid om fouten te maken en daarvan te leren zonder dat het meteen je examenresultaat beïnvloedt.

Bij Luckydivers staan kwaliteit en een individuele benadering voorop. Onze IDC’s duren daarom ook ruim 7 dagen. Deze 7dagen geven je onder andere de gelegenheid extra te oefenen in het geven van theorie, zwembad en buitenwaterlessen. Minstens zo belangrijk is dat de instructeursopleiding op deze manier niet slechts een examentraining is, maar ook aandacht besteedt aan situaties uit de dagelijkse praktijk. Daar heb je profijt van op het moment dat je als instructeur aan het werk gaat. 

Na de IDC volgt het instructeursexamen, (IE)
Slagen voor je instructeursexamen is een voorwaarde om bij PADI het brevet van instructeur (Open Water Scuba Instructor) aan te vragen. Nadat je een IDC met goed gevolg afgesloten hebt kan je tot een jaar daarna maximaal twee keer examen doen: je IDC blijft dus een jaar geldig. Hoewel de meeste mensen het examen aansluitend doen, bestaat er dus de mogelijkheid nog even uit te stellen. Doe je dat, dan blijft ook het al betaalde examengeld maximaal een jaar staan. Binnen dat jaar kan je ofwel alsnog examen doen of je examengeld terugvragen.
Een tweede voorwaarde voor je brevet (sinds 2009 van kracht) is dat je Emergency First Response instructeur bent. Bij Luckydivers kan je de cursus daarvoor altijd in of vlakbij de periode van je IDC volgen.
Verdere kosten:
IDC-fee (te betalen aan PADI)
Beroepsaansprakelijkheidsverzekering: verplicht als je aan het werk wilt; PADI biedt zelf een verzekering, maar het is mogelijk een andere af te sluiten die aan de voorwaarden voldoet (zeker als je ook DAN-instructeur wilt worden is de DAN-verzekering een goed alternatief)
IE-fee (te betalen aan PADI)
eventueel de kosten die je maakt om EFR-instructeur te worden.

Het programma

Tijdens de cursus leer je hoe je het PADI-systeem van instructie toepast; je presenteert minstens twee lespresentaties voor beschut water.
Twee theoriepresentaties.
Eén lespresentatie voor buitenwater waarin je twee vaardigheden geïntegreert
Tevens wordt er van je verwacht dat je een 2 daagse (Nederlandse) E-learning cursus volgt.
Je moet laten zien dat je de volgende zaken beheerst:
Alle 20 duikvaardigheden uitvoeren die in de Basisvaardigheden zijn vermeld.
Met het gezicht naar beneden zonder te stoppen 800 meter zwemmen met masker, snorkel en vinnen
Tijdens de cursus moet je laten zien dat je de duiktheorie voldoende beheerst; je moet een theorie-examen maken dat uit vijf delen bestaat en voor ieder onderdeel minstens 75 % scoren.


Waarin mag je vervolgens les geven:

Als je Open Water Scuba Instructor bent geworden, kun je de hele reeks PADI-programma’s geven, van Discover Scuba Diving tot aan Divemaster.

Lesmateriaal.

Het PADI Instructor Development Course crewpak met daar in alle materialen die je nodig hebt om je voor te bereiden op de Instructor Development Course.

Voorwaarden

Om aan de PADI Open Water Scuba Instructor Cursus moet je

  • Een gecertificeerd PADI Divemaster of PADI Assistant Instructor of instructeur van een andere duik organisatie (neem contact met ons op waar je dan aan moet voldoen.)
  • Gecertificeerd EFR instructeur 
  • Minimaal 18 jaar zijn
  • 60 gelogde duiken bij aanvang
  • 100 gelogde duiken om deel te nemen aan het I.E.
  • Duik medische keuring niet langer dan 12 maanden geleden.

Wat zijn de kosten?

  • Kosten van de cursus € 1099,00
  • Kosten IDC crew pack €  649,00

 

Voor meer informatie over deze of andere PADI cursussen? Neem dan contact op met LUCKYDIVERS.

Geen opleidingen gevonden