Full Face Mask Diver

Padi volgelaatsmasker specialty

De PADI Full Face Maske Diver cursus bij LUCKYDIVERS

Beroepsduikers, zoals openbare veiligheidsduikers, gebruiken een volgelaatsmasker omdat zo'n masker hun ogen en neus beschermen tegen verontreiniging in het water. Daarnaast omdat het comfortabeler is in koud water en omdat je hiermee communicatieapparatuur kunt gebruiken. Als jij geïnteresseerd bent in duiken voor de openbare veiligheid, in wetenschappelijke onderzoeksduiken of in duiken in extreem koud water, dan is leren duiken met een volgelaatsmasker absoluut iets voor jou. Aangezien je met een volgelaatsmasker via je neus kunt inademen, is zo'n masker ook zinvol voor mensen die moeite hebben met de gebruikelijke duikmaskers. Duiken met een volgelaatsmasker biedt weer een andere duikervaring. Alleen dat al kan een reden zijn om het een keer uit te proberen.

Om je in te kunnen schrijven voor de Full Face Mask Diver-cursus moet je een PADI Open Water Diver zijn en minstens 12 jaar oud zijn.

Er zijn verschillende soorten volgelaatsmaskers. Je komt daarom eerst wat meer te weten over verschillende kenmerken en onderdelen van het masker. Vervolgens leer je technieken aan om een volgelaatsmasker voor te bereiden, ermee te duiken en het masker te onderhouden. Tijdens een duik in beschut water kun je wennen aan het gebruik van je masker en oefen je vaardigheden ter voorbereiding op je buitenwaterduiken. Tijdens twee duiken in het buitenwater ga je laten zien dat je:

Je masker op de juiste manier kunt voorbereiden en controleren voor de duik.
Het masker onder water kunt verstellen en kunt leegblazen.
Kunt reageren op een gesimuleerde situatie waarin je zonder lucht komt te zitten.

Krijg vrijstelling! De eerste duik van deze PADI Specialty Diver-cursus levert vrijstelling op voor de betreffende Adventure-duik voor het Advanced Open Water Diver-brevet – vraag je instructeur hoe je vrijstelling kunt krijgen.

Naast je duikuitrusting heb je een volgelaatsmasker nodig dat goed past en samenwerkt met een ademautomaat. Je hebt ook een alternatieve luchtbron nodig. Je PADI Instructor of de medewerker bij het duikcentrum bij jou in de buurt adviseert mogelijk nog andere uitrusting zoals een droogpak als je in koud water gaat duiken.

Wat zijn de mogelijkheden?
  1. De FFM introductie duik ( zwembad) € 49.00
  2. De FFM Specialty (theorie, zwembad en buitenduiken)  € 199.00
  3. De FFM Communicatie specialty (theorie en buitenduiken)  € 199.00
  4. Combinatie 2 en 3 € 349.00

Neem voor de startdata contact met ons op; info@luckydivers.nl of bel 010-420.60.65