Duikverzekering

Veilig duiken is één, goed verzekerd zijn is twee!

Als officieel Aqua-Med partner kan het team van het Lucky Dive Center u helpen bij het afsluiten van de juiste verzekering. De meeste reis- en ziektekostenverzekeringen bieden duikers namelijk onvoldoende zekerheid tijdens het uitoefenen van hun sport.

 

Wat is Aqua-Med?

Aqua-Med is in 2001 gestart door Marco Röschmann, een arts die gespecialiseerd is in duikgeneeskunde, gevestigd te Bremen. Het is een solide organisatie waar PADI Europe al jaren een hechte samenwerking mee heeft. Aqua-Med is zelf geen verzekeraar, maar een medische ondersteuner en daardoor een perfecte aanvulling voor duikers die met een gerust hart hun sport willen uitoefenen. De verzekeringen zelf worden ondergebracht bij de verzekeringspartners van Aqua-med: ACE European Group Limited and R&V Allgemeine Versicherungen AG.

Indien u bent aangesloten bij Aqua-Med, ontvang u de zogenaamde ‘rode kaart.’ Deze kaart lijkt op een creditcard en is bedoeld om aan het trimvest bevestigd te worden. In geval van nood zijn via deze ‘rode kaart’ al uw gegevens (zoals uw persoonsgegevens en een medisch profiel) beschikbaar, wanneer u zelf niet in staat bent om deze informatie te verlenen. Uw medisch profiel is overigens beveiligd en alleen toegankelijk voor u zelf en de professionals van Aqua-Med. U kunt de informatie online up-to-date houden.

 

De voordelen:

  • U hoeft alleen het formulier in te vullen en het Lucky Dive Center regelt de rest.
  • Het Lucky Dive Center kan u helpen bij het checken van en het besparen op uw huidige verzekeringspolis.
  • Voor slechts 45 euro per jaar bent u uitstekend verzekerd en kunt u met een gerust hart uw sport uitoefenen.
  • U krijgt de mogelijkheid voor een centrale opslag van medische gegevens die u online up-to-date kunt houden.
  • U kunt altijd (24/7) informatie opvragen, ook over uw eigen gegevens.
  • U kunt, waar ter wereld u zich dan ook bevindt, altijd (24/7) een beroep doen op professionals voor advies en ondersteuning.
  • Wanneer u naar de Aqua-Med hotline belt krijgt u snel een gespecialiseerde duik-medisch arts aan de lijn die u voorziet van het benodigde advies en het  ‘emergency management’ voor u zal oppakken.
  • Aqua-Med verstrekt advies over reis medicatie.
  • U beschikt over een Duikongeval-verzekering. Ook een meerpersoons-gezinskaart is mogelijk.
  • U kunt rekenen op alle medische ondersteuning als u op reis bent, dus ook wanneer dit niet duik-gerelateerd is.

Bekijk hier de veel gestelde vragen over Aqua-Med:  aquamed faq

 

Professionals:

Als PADI Pro moet u goed verzekerd zijn om onderwijsbevoegd te zijn. Die verzekering bestaat niet alleen uit bovenstaande punten maar ook uit een aanvullende -en goed dekkende verzekering. De nauwe samenwerking tussen PADI Europe en Aqua-Med heeft ervoor gezorgd dat er voor PADI Pro’s nu een goed dekkende en betaalbare verzekering beschikbaar is! Deze verzekering dekt de PADI Pro dan ook bijzondere zaken waar je als Divemaster of Dive Instructor tegen aan zou kunnen lopen. De verzekeraar houdt onder andere toezicht op de duikers, onderzoekt of eventuele claims terecht zijn en neemt de zaak van u over als dit nodig is. Vanzelfsprekend moet u zich daarbij aan de ‘PADI Standards’ houden. Het is prettig en geruststellend om op deze professionals terug te kunnen vallen.

 

Producten voor duikers:

(Klik op onderstaande opties voor meer informatie)
Dive Card Basic
Dive Card Professional
Dive Card Family
Travel Card (voor gezinsleden van een PADI-brevetpas eigenaar)

Bekijk hier de verschillen in de verzekerde bedragen (let op: dit is Engelstalig).

 

Verzekering afsluiten:

U kunt zich direct  Online inschrijven (let op: dit Engelstalig).
Of download het registratieformulier AquaMed  (PDF) en stuur deze volledig ingevuld naar: info@luckydivecenter.nl
U bent natuurlijk ook van harte welkom om langs te komen in onze Duikshop (Metaalhof 17, te Rotterdam) om uzelf ter plaatse in te schrijven en/of van extra informatie op te vragen.