5 STAR IDC Center (Instructor Development Center)

50120.ai

Wat houdt dit voor u in?

Wanneer een Dive Center een zogenaamde 5 STAR toegewezen krijgt van PADI, betekent dit dat het Dive Center aan een groot aantal kwaliteitseisen voldoet. Het Dive Center moet een compleet aanbod van alleen PADI cursussen aanbieden, zodat de helderheid en herkenbaarheid voor de deelnemer optimaal blijft. Verder moeten duikreizen en duiktrips georganiseerd worden en zijn deelnemers en klanten in de gelegenheid hun duikflessen te vullen met schone en zuivere lucht. Het Lucky Dive Center houdt zich aan strenge, ethische standaarden bij de verkoop van duikmaterialen, bij het organiseren van cursussen en het oplossen van eventuele geschillen. Ten slotte moet het Dive Center ervaring hebben en betrokkenheid aantonen door middel van Awards. De Awards voor het Lucky Dive Center houden het volgende in:

 

De Duikopleiding “Award”

Om voor deze Award in aanmerking te komen dient een Dive Center minimaal 150 brevetten per jaar uit te schrijven.

 

De Publieke service “Award”

Deze Award bestaat uit het organiseren van evenementen die het duiken, snorkelen en andere duikgerelateerde zaken promoot onder algemeen publiek.

 

De Milieu bescherming “Award”

Het Lucky Dive Center dient zich in te zetten voor het milieu. Zij organiseren jaarlijks (op de derde zaterdag in september) een PADI Project AWARE schoonmaakdag waarop tientallen duikers vuil verwijderen uit een stuk van de zee/een meer. Daarnaast wordt ook de omgeving bekeken, de zogenaamde Beach Clean up.  Tevens organiseren wij Peak Performance Buoyancy workshop. Dit houdt in dat ons team extra aandacht besteedt aan het drijfvermogen (neutraal) zijn onder water. Dit is goed voor het (onderwater) milieu.

 

 

In oktober 2009 is door PADI aan Lucky Dive Center de 5 star IDC (Instructor Development Center) status verleend. Dit betekent dat wij ook de (duik)instructeurs opleiding kunnen en mogen verzorgen. Onze 5 star IDC status betekent erg veel voor ons. Wij zullen er dan ook alles aan doen om deze status te behouden. Dit trachten wij te doen door de klant of cursist een zo hoog mogelijk kwaliteitsniveau te bieden en te blijven streven naar verbetering.