SELF RELIANT DIVER

De PADI Distinctive Specialty Self-Reliant Diver is één van de laatst ontwikkelde specialties van PADI en waarschijnlijk ook één van de spannendste. Het is PADI’s wereldwijde stellingname dat verantwoord zelfstandig duiken niet voor iedereen is weggelegd, maar dat het wel een plaats heeft binnen de duikwereld. PADI is steeds voorvechter geweest als het aankomt op toepassen van het buddy systeem. Dit zal ook zo blijven, maar voor ervaren duikers die de nodige training willen ondergaan, zichzelf passend willen uitrusten en de bijkomende risico’s willen aanvaarden, ontwikkelde PADI deze uitdagende cursus die zelfredzaamheid op het hoogste niveau brengt.

Het doel van de Self-Reliant Diver specialty cursus is het herkennen en ontwikkelen van zelfvertrouwen en onafhankelijkheid terwijl men zelfstandig duikt. Dit met erkenning en aanvaarding van de rol en de bijdrage van het buddy systeem tot de duikveiligheid. Duiken zonder een buddy vereist ervaren duikers die de nodige overgave hebben om zichzelf gepast te trainen en uit te rusten, plus daarbij de toegevoegde risico’s, die eraan verbonden zijn, te aanvaarden. Deze personen moeten de vereiste houding en geschiktheid bezitten om zelfstandig duiken na te streven. Voorbeelden van duikers die zelfstandig duiken zijn b.v. instructeurs, divemasters, fotografen of cameramensen, TecRec duikers of gewoon zeer ervaren duikers die een nieuwe uitdaging zoeken.

Omschrijving cursus

VOOROPLEIDING:

  • advanced Open Water Diver en 100 gelogde duiken
  • minimaal 18 jaar

KOSTEN:

  • € 265.00

 

 

Duiken bij Lucky Dive Center

Kleine groepen 2-6 personen

Starten met een opleiding kan direct en op alle dagen

Alle duikspullen tijdens cursussen zijn inbegrepen

5 Star PADI gecertificeerd

Cursisten volgden deze opleiding

Geslaagden van deze opleiding

Start met uw duikopleiding

Direct inschrijven

Schrijf u direct in voor een duikopleiding naar keuze. Heeft u vragen of speciale verzoeken? Neem even contact op en wij helpen u graag verder.