PADI Rescue Diver

Bij de aanvang van deze cursus bent u op een belangrijk punt beland. U heeft gekozen om uw hobby niet alleen voor uzelf te houden. Tijdens de Rescue cursus leert u naar anderen te kijken. Duiken brengt net als iedere andere activiteit risico’s met zich mee. Aan het einde van de cursus bent u in staat te reageren op verschillende scenario’s. Wat te doen bij een bewusteloze duiker aan de oppervlakte, hoe te handelen bij een vermiste duiker en wat is de beste methode om iemand verantwoord aan de oppervlakte te krijgen?

Omschrijving cursus

In deze cursus leer je hoe je specifieke duikproblemen kan voorkomen of oplossen. Het is een nuttige, serieuze, maar ook grappige cursus, die je zelfvertrouwen bij het duiken zal vergroten. Om het rescue diver brevet te kunnen halen moet je minimaal het Advanced brevet hebben en een Medic First Aid brevet of iets vergelijkbaars.

Details cursus

De cursus is verdeeld in twee delen:

Theorie
Thuis bereidt je het boek voor en tijdens de drie theorielessen bekijk je de rescue video en bespreken we onderwerpen als:

  • Zelfredding en Stress
  • Eerste hulp bij duikongevallen (EHBO)
  • Organisatie bij een noodgeval
  • Apparatuur en gerelateerde problemen
  • Tot slot wordt je kennis getoetst met een Examen.

Buitenwater:
Tijdens de twee dagen ga je de bovenstaande technieken uitvoeren in een echte duikomgeving en ga je figureren in allerlei ongevalsimulaties. Een goede test om te zien hoe je zal reageren in echte probleemsituaties!

Waarom het zo leuk is:

Het leuke aan deze cursus is dat je de uitdaging aangaat en die onder de knie krijgt. De meeste duikers vinden deze cursus veeleisend maar zeker de moeite waard. Als hij afgelopen is, geven velen aan dat het de beste cursus is die ze ooit hebben gedaan.

€ 325.00 (inclusief gebruik van duikmateriaal, les pakket en brevet aanvraag)

Kennistoetsen Rescue diver

 

 

Om te kunnen beginnen aan deze cursus moet je

  • 12 jaar
  • PADI Adventure Diver zijn (of een kwalificerend brevet van een andere organisatie bezitten)
  • Binnen de voorafgaande twee jaar een opleiding in eerste hulp en reanimatie hebben gevolgd of een nog geldig diploma hebben.

Duiken bij Lucky Dive Center

Kleine groepen 2-6 personen

Starten met een opleiding kan direct en op alle dagen

Alle duikspullen tijdens cursussen zijn inbegrepen

5 Star PADI gecertificeerd

Cursisten volgden deze opleiding

Geslaagden van deze opleiding

Start met uw duikopleiding

Direct inschrijven

Schrijf u direct in voor een duikopleiding naar keuze. Heeft u vragen of speciale verzoeken? Neem even contact op en wij helpen u graag verder.