Freedive

Volg de PADI Free Diver-cursus

FREEDIVING GAAT GEHEEL OVER INWAARTSE KRACHT, DISCIPLINE EN CONTROLE.

Word een PADI Freediver

Als je altijd al de onderwaterwereld stilletjes wilde betreden, op jouw eigen termijnen, zolang als je eigen adem je toe laat, dan is Freediving iets voor jou! Deelnemen aan het Freediver programma is jouw stap richting het ontdekken van de onderwaterwereld op een hele nieuwe manier. Beginnend met de PADI Freediver certificering, vind je de training en discipline die je nodig hebt om veilig te blijven tijdens duiken waarbij je je adem inhoudt. Daarna kan je doorgaan met jouw onderwijs en progressie maken naar nieuwe diepten met PADI Advanced Freediver, Master Freediver. Wat zal je leren als PADI Freediver?

De PADI Freediver cursus bestaat uit drie hoofdfases:

Kennis over de ontwikkeling van Freedive principes door onafhankelijke studie met de PADI freediver Touch™applicatie (of jouw instructeur geeftklassikale lessen).

Binnenwater sessies om te leren over technieken om je adem in te houden en over statische en dynamische apneu. Doel – statische apneu van 90 seconden en dynamische apneu van 25 meter/ 80 voet. Het onderbreken van de ademhaling wordt apneu genoemd.

Open Water sessies om vrije onderdompeling en constant gewicht freedives te oefenen, plus buddy procedures. Doel – constante gewicht freedive van10 meter / 30 voet.

Wat zal je leren als PADI Advanced Freediver?

De PADI Advanced Freediver cursus bestaat uit driehoofdfases:

Kennis over de ontwikkeling van advanced Freedive technieken en uitrusting. Je zal on afhankelijk studeren door gebruik van de PADI Freediver Touch™ (of jouw instructeur geeft klassikale lessen).

Binnenwater sessie om te leren stretchen en om relaxatie technieken te leren zowel als het affineren van jouw statische en dynamische apneu. Doel statische apneu van 2 minuten, 30 seconden (2 minuten voor Freedivers jonger dan 18). En een dynamische apneu van 50 meter / 165 voet (40 meter / 130 voet voor Freedivers jonger dan 18).

Open water sessies om diepere onderdompeling te en constante gewicht Freedives te oefenen, tezamen met additionele buddy procedures en redding Om aan te melden en om te kwalificeren als PADI Freediver instructeur moet je voldoen aan de volgende training vereisten voor een van de volgende opties:

Wat zal je leren als PADI Master Freediver?

De PADI Master Freediver cursus bestaat uit drie hoofdfases:

Kennis ontwikkeling over voeding, relaxatie en geavanceerde ademhalingstechnieken. Je zal onafhankelijk studeren door gebruik van de PADI Freediver Touch™ (of jouw instructeur geeft klassikale lessen) Je zal ook onafhankelijk onderzoek voltooien als onderdeel van de Master Freediver opdracht.

Binnenwater sessies om jouw statische en dynamische apneu pogingen te verbeteren, inclusief een dynamische apneu zonder vinnen. Doel – statische apneu van 3 minuten, 30 seconden en een dynamische apneu van 70 meter / 230 voet.

Open water sessies om mondvul equalisatie te oefenen en om warm up en werkup duiken voor onderdompeling en constante gewicht Freediving uit te voeren. Doel constant gewicht freedive van 27 meter / 90 voet.

Leeftijdsvereisten;

PADI Freediver – 15 jaar of ouder

PADI Advanced Freediver – 15 jaar of ouder

PADI Master Freediver – 18 jaar of ouder

Hoe kan ik nu beginnen met leren?

Neem contact op met jouw lokale Freediver centrum of jouw lokale Freediver instructeur en krijg de ADI free Diver Touch. De Touch is een interactief studie materiaal die je de achtergrondinformatie geeft die je nodig hebt om veilig Freediven te beoefenen en je hebt de gelegenheid om in jouw tempo te studeren.

Wanneer je de PADI Freediver Touch aankoopt, komt deze uitgerust met de PADI Freediver, de PADI Advanced Freediver en de PADI Master Freediver cursusmaterialen.

Ben je al een gecertificeerde Freediver met een andere duikorganisatie?

Het doorgaan met jouw onderwijs is heel gemakkelijk met PADI. Neem contact op met jouw lokale PADI duikcentrum of jouw lokale Freediver instructeur om te beginnen met het volgende level van Freediver training.

Details cursus

Er zijn 4 verschillende cursussen;

 • Basis Freediver € 149.00
 • Padi Freediver € 299.00
 • Advanced Freediver € 300.00
 • Master Freediver
Minimum leeftijd;

 • Basis Freediver 15 jaar
 • Padi Freediver 15 jaar
 • Advanced Freediver 15 jaar
 • Master Freediver 18 jaar

Duiken bij Lucky Dive Center

Kleine groepen 2-6 personen
Starten met een opleiding kan direct en op alle dagen
Alle duikspullen tijdens cursussen zijn inbegrepen
5 Star PADI gecertificeerd

Cursisten volgden deze opleiding

Geslaagden van deze opleiding

Start met uw duikopleiding

Direct inschrijven

Schrijf u direct in voor een duikopleiding naar keuze. Heeft u vragen of speciale verzoeken? Neem even contact op en wij helpen u graag verder.

Leer een nieuwe en andere manier aan om je flessen aan je duikuitrusting te bevestigen: volg de PADI Sidemount Diver-cursus.

Sidemountduiken biedt je:

 • een andere manier om jezelf in het water te stroomlijnen
 • eenvoudiger vervoer boven de waterlijn
 • verminderde druk op je onderrug
 • overdadige gasvoorraad
 • de mogelijkheid om je volledige duikuitrusting te inspecteren omdat het voor je neus hangt
 • langere duiken door de grotere gasvoorraad

Omdat je met een sidemountsysteem je fles vanachter je rug naar je zij kunt draaien, neemt dit direct de druk op je rug weg en geeft het je meer bewegingsvrijheid en plezier tijdens de duik. Daarnaast hoef je niet meer met de flessen op je rug naar je duikstek toe te lopen. Je springt namelijk gewoon het water in waarna je de flessen aan je uitrusting klikt en de duik maakt.

Je kunt het duiken met sidemountapparatuur gemakkelijk combineren met welke PADI-specialty dan ook.

Introductie duik sidemount Diver:
Maak kennis met sidemount door het doen van een introductie duik in het zwembad. Voordat we het zwembad in gaan zal er een stuk praktische basis theorie behandeld worden.

Padi Sidemounth Diver cursus
De complete cursus bestaat uit
· Theorie, zelf studie en nadere uitleg voor de duiken.
· De eerste duik is in beschutwater (zwembad) waar de basis vaardighedens worden geleerd voor sidemount duiken.
· 3 buiten duiken waar de oefeningen herhaald worden die gedaan zijn in het beschutwater en een toertje om ervaring op te doen met de Site mountset.

Benodigdheden: Duikuitrusting
Je kunt het duiken met sidemountapparatuur gemakkelijk combineren met welke PADI-specialty dan ook.
Prijs van de cursus is:
Prijs introduik zwembad met theorie €75,00
Prijs complete cursus € 249,00 (incl. gebruik sitemount set en lucht)