Over ons

Welkom bij ons PADI 5 Star IDC Center.

Met een ervaren Staf en een breed opleidingsprogramma.
Of u nu een introductie duik wilt maken, uw kennis wilt opfrissen, duikinstructeur wilt worden of een duikuitrusting zoekt, bij ons bent u aan het juiste adres. (het opleidingsteam)

AWARE partner.

TAKE ONLY PICTURES AND LEAVE ONLY BUBBLES!

Dit is een veel gehoorde kreet binnen de duikwereld, om elkaar bewust te maken van onze omgang met het onderwaterleven. Als enthousiaste duikers willen wij onze kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen het genot van het onderwaterleven niet ontzeggen. Daarom kan het team van het Lucky Dive Center met trots melden dat zij sinds 2007 Official Project AWARE Partner zijn. Daarbij was het Lucky Dive Center het EERSTE divecenter in Nederland dat Project AWARE Specialty-duikers heeft gecertificeerd.

AWARE staat voor: ‘Aquatic World Awareness, Responsibility and Education,’ wat meteen de doelstelling van het programma omschrijft. PADI heeft in 1989 het ‘Project AWARE’ in het leven geroepen om mensen bewust te laten worden van het leven onder water. Hiermee trachten zij verantwoordelijke duikers te creëren, die respect hebben voor de onderwaterwereld. Oorspronkelijk was het de bedoeling dat dit project 10 jaar zou duren, maar wegens het overweldigend succes heeft men beslist om het te verlengen voor onbepaalde duur.

Project AWARE richt zich voornamelijk op het duikende publiek. Zij spelen een directe rol spelen bij het behoud van het onderwaterleven. PADI wil de duikers (en natuurlijk ook niet-duikers) bewust maken van het belang van het onderwaterleven en hoe gevaarlijk de acties van de mens kunnen zijn. Daarnaast leren zij de duikers hoe zij zelf hun steentje kunnen bijdragen, ter bescherming van de onderwaterwereld. Project AWARE is de meest vooraanstaande organisatie in de duikbranche, die zich zonder winstbejag inzet voor het behoud van de onderwaterwereld door educatie, pleitbezorging en actie. Sinds de start van het AWARE project, wordt tijdens de PADI opleidingen veel meer aandacht gegeven aan de interactie tussen de duiker en het onderwaterleven. Daarnaast worden wereldwijd projecten ter bescherming of ontwikkeling van het onderwaterleven opgezet of ondersteund.

De organisatie is vooral bekend van campagnes zoals: “Protect the Sharks” , “Protect the Living reef” en de “International Cleanup Day“. Een ander mooi voorbeeld van een project waar PADI Project AWARE een bijdrage aan heeft geleverd zijn de kunstmatige onderwaterriffen, welke bijvoorbeeld in de Grevelingen zijn afgezonken. Deze kunstriffen zijn enerzijds een plek waar het onderwaterleven uitbundig en beschermd kan groeien en leven en anderzijds een interessante locatie oplevert voor sportduikers. Verder wil men ook de bewustwording aanbrengen dat zelfs door naar het leven te kijken, bepaalde soorten organismen ander gedrag zullen gaan vertonen. Een voorbeeld hiervan is het voeren van vissen. Dus zelfs al jaagt men niet, de mens kan met zijn aanwezigheid al een negatieve impact hebben op het leven onder water.

De onderwaterwereld heeft helden nodig. U kunt zo iemand worden door op te komen voor de belangrijkste aquatische ecosystemen ter wereld!

Naast de aandacht voor het AWARE aspect tijdens onze algemene PADI opleidingen, bieden wij ook een speciaal opleidingspakket aan voor mensen die zich willen verdiepen in de onderwaterwereld en het belang van een goede ecologie willen doorgronden: de PADI Project AWARE Specialty. Tijdens deze opleiding wordt dieper ingegaan op het herkennen van soorten organismen (bijvoorbeeld vissen), ecosystemen en de bedreigingen van de mens hierop. Ook bespreekt u de meest urgente problemen waar deze kwetsbare milieus mee te maken hebben en de dagelijkse handelingen die u kunt doen om ze te helpen beschermen. Het is informatief, interessant en u leert uw steentje bij te dragen.

De PADI Project AWARE Specialty biedt u onder andere:

  • De oceaan leren kennen als gemeenschappelijk erfdeel
  • Vraagstukken rond de kustzone
  • Visserijproblemen en duurzaamheid
  • Een overzicht van koraalriffen en hun bewoners
  • De rol van de duiker bij het beschermen van de onderwateromgeving
  • Lesmateriaal: Het boek: AWARE: Our World, Our Water.
  • De brevettering telt tevens mee voor het PADI Master Scuba Diver-brevet

Behalve deze specialty, kunt u ook op een andere manier onderdeel worden van de inspanning voor het behoud van de onderwaterwereld. Wij als team van het Lucky Dive Center vinden het namelijk belangrijk dat iedere duiker een goede onderwaterambassadeur is. Zij zijn verantwoordelijk voor de reputatie van duikers en moeten deze reputatie hoog houden. Dit houdt, zoals eerder vermeldt, in dat er in onze opleidingen extra aandacht besteed wordt aan een goede duiktechniek zoals netjes gestroomlijnd zweven. Maar u kunt nog meer doen. Bij het aanvragen van een brevet kunt u een Project AWARE card aanvragen, tegen een geldelijke bijdrage, waarmee Project AWARE-activiteiten worden gesteund. Daarnaast organiseren wij een jaarlijks terugkerende PADI Internationale PADI AWARE schoonmaakdag. Elke derde zaterdag in september proberen wij ons steentje bij te dragen voor een schoner en beter milieu. Tijdens deze dag gaan wij met tientallen duikers afval opruimen. We halen afval uit het meer/de zee en helpen hiermee de onderwaterwereld.

Afval is lelijk! Afval is gevaarlijk!

AWARE KIDS

Ten slotte is er ook aan de kinderen gedacht. Speciaal voor hen is het AWARE Kids Programma opgezet. Wilt u hier meer informatie over?
In het Lucky Dive Center vindt u diverse folders met betrekking tot Project AWARE. Daarnaast kunt u ook contact met ons opnemen.

Duiken bij Lucky Dive Center

Kleine groepen 2-6 personen
Starten met een opleiding kan direct en op alle dagen
Alle duikspullen tijdens cursussen zijn inbegrepen

5 Star PADI gecertificeerd

Theorie kan ook online

Introductie duik

Slechts €20,-
voor iedereen v.a 10 jaar

Iedere vrijdagavond kunt u, onder begeleiding van een ervaren duikinstructeur, in een zwembad kennismaken met de duiksport.

Dit kost slechts € 20,- (inclusief de huur van een complete duikuitrusting en perslucht).

Voor iedereen vanaf 10 jaar en in goede gezondheid toegankelijk.