Duiken voor kinderen

OOK VOOR DE KLEINE DEELNEMERS ONDER ONS IS ER EEN INTRO-DUIKPROGRAMMA.
Speciaal voor kinderen (vanaf 8 jaar) die willen weten hoe het is om onder water te kunnen ademen, net als de vissen dat kunnen, is er het PADI Bubble maker programma. Het Bubblemaker programma is net als het PADI Discover Scuba Diving programma de perfecte manier om eens te ervaren wat ze van duiken vinden.
Het PADI Bubblemaker programma introduceert het duiken met perslucht als een activiteit welke kinderen in staat stelt om de wereld onder water te ervaren.
 
Onder nauw toezicht van ervaren (jeugd)duikinstructeurs zwemmen de kinderen rond in het ondiepe water van het zwembad.
Het PADI Bubblemaker programma bestaat uit een introductieduik of een aantal losse zwembadlessen waarin de kinderen samen met een duikinstructeur op ontdekking gaan in de magische onderwater wereld. Spelenderwijs leren ze omgaan met de duikuitrusting en de regels die gelden tijdens het duiken. Naast bellenblazen met je ademautomaat is er, al zwevend over de bodem van het zwembad, een hoop te beleven! Na afloop ontvangt de Bubblemaker een echt PADI-duikbrevet (of een certificaat, bij een introductieduik) en kan de deelnemer op de leeftijd van 10 jaar het PADI Junior Open Water Brevet gaan halen of zich aansluiten bij het PADI Sealteam.

Wat zijn de vereisten voor deelname aan het Bubblemaker programma?

Om aan het Bubblemaker programma deel te nemen dient de deelnemer;

Minimaal 8 jaar en maximaal 11 jaar oud te zijn.
Goed te kunnen zwemmen (minimaal het A-zwemdiploma).
Samen met ouders (of voogd) een Bubblemaker verklaring in te vullen en te ondertekenen.
Als het kind in het medische gedeelte van de verklaring één van de vragen met “Ja” heeft moet beantwoorden dan dient de deelnemer zich eerst door een arts te laten keuren en toestemming te krijgen voor deelname.
Wanneer wordt het Bubblemaker programma gegeven?

Het Bubblemaker programma wordt gegeven op vrijdagavond van 18:30 uur tot ongeveer 21.30 uur. We maken hierbij gebruik van het zwembad Alexanderhof, te Rotterdam (dit zwembad ligt op 5 minuten afstand van het Lucky Dive Center). Deelnemers kunnen zich inschrijven middels ons online inschrijfformulier.
Prijs: € 20,- p.p. (inclusief de huur van de complete uitrusting, perslucht en het PADI certificaat)

VEEL GESTELDE VRAGEN:

-Wat zijn de gezondheid risico’s voor mijn kind?

Duiken vergt als sport een goede gezondheid. Het meest bekende gezondheidsrisico waar iedereen het altijd over heeft, maar die vaak zelf niet bekend zijn met de sport, is de zogenaamde ‘caissonziekte’. Volwassen duikers leren dat ze niet te lang en niet te diep mogen duiken vanwege de kans op deze decompressieziekte. De kinderen in de Sealteam opleiding staan niet bloot aan dit risico. Wij duiken alleen in een zwembad; dus NIET in het buitenwater. De maximale diepte die ze mogen bereiken is 4 meter. Ons zwembad haalt nog geen 3,0 meter diepte. De 2e factor is de duur waarop een duiker op een bepaalde diepte blijft. De diepte en de duur bepalen samen de opname van ademgassen in de weefsels van ons lichaam. Wanneer onze lichaamsweefsels verzadigd raken met het ademgas stikstof, is er een verhoogde kans op een zogenaamde decompressieziekte. De kinderen in de Sealteam cursus komen niet dieper dan 3,0 meter en met een lesduur van 1 uur zijn ze nog geen 45 minuten echt onder water. Ondanks hun hoger ademritme en de snellere hartslag van kinderen, raken hun belangrijke weefsels dus niet verzadigd met stikstof. De kans dat een kind door een Seal duikles een aan stikstof gerelateerde aandoening krijgt is dus te verwaarlozen. Een ander aspect van duiken is het ademen van lucht onder een verhoogde druk door de waterdiepte. Nu gaan de kinderen in ons zwembad niet dieper dan 2,5 meter en de ademautomaat zorgt ervoor dat de lucht op elke diepte altijd de juiste druk heeft. De meeste kinderen zwemmen ook gewoon zonder ademapparatuur wel naar de bodem. Daarbij ontstaat er onderdruk in hun lichaamsholtes die vooral aan de oren pijnlijk kunnen zijn. De ademuitrusting voorkomt dus bij het dieper gaan dit soort ongemak. In de Sealcursus leren de kinderen de drukverschillen in hun lichaamsholtes tijdens het afdalen en ook bij het opstijgen naar de oppervlakte, veilig op te heffen. Als ze daarbij telkens de gouden regel bij het duiken volgen: “Altijd blijven ademen !”, dan voorkomen ze de kans op een aan druk gerelateerde aandoening.

-Waarom staan er medische vragen op het inschrijfformulier?

De medische vragen op het inschrijfformulier zijn bedoeld om zowel de ouder als het kind een goed inzicht te geven in de ziektebeelden die niet of slecht samengaan met het sportduiken. Eerlijkheid bij het invullen is de beste garantie om onaangename verrassingen en gezondheidsproblemen bij uw kind tijdens te cursus te voorkomen.

Tekstblok te gebruiken bij lange pagina’s met meer tekst. verwijderen indien niet nodig.

 

VEEL GESTELDE VRAGEN:(vervolg)

– Is een medische keuring verplicht?

Wanneer de medische vragen op het inschrijfformulier geen aanleiding geven tot het verplicht raadplegen van een (duik)arts want er is niets aangekruist, en uw kind is in de regel gezond; dan is een keuringsbewijs van een dokter volgens PADI niet verplicht. U wilt natuurlijk – en duikschool Emperor Diving met u – elk mogelijk medisch probleem bij uw kind, dat bij een medische keuring ontdekt zou kunnen zijn, bij voorbaat uitsluiten. Daarom bevelen wij alle ouders aan om uw kind toch ook door een op duiken gespecialiseerde arts sportmedisch te laten keuren.

– Waarom is de minimum leeftijd 8 jaar?

Deze fysieke eis stelt PADI omdat kinderen pas vanaf de leeftijd van 8 jaar volgroeide bronchiën hebben in hun longen. Jongere kinderen hebben dat niet. Er is ook geen enkele medische ervaring met jongere kinderen die onderwater lucht onder druk inademen. Men wil medisch gezien geen risico nemen. Daarnaast is de aan kinderen aangepaste duik uitrusting vaak nog te groot en ook te zwaar voor kleinere kinderen om er aan land mee te lopen of er mee te zwemmen. Ze missen de kracht.

Tekstblok te gebruiken bij lange pagina’s met meer tekst. verwijderen indien niet nodig.

 

Volgden een duikopleiding bij Lucky Divers

Slaagden bij Lucky Divers

Duiken bij Lucky Dive Center

Kleine groepen 2-6 personen
Starten met een opleiding kan direct en op alle dagen
Alle duikspullen tijdens cursussen zijn inbegrepen
5 Star PADI gecertificeerd

Start met uw duikopleiding

Direct inschrijven

Schrijf u direct in voor een duikopleiding naar keuze. Heeft u vragen of speciale verzoeken? Neem even contact op en wij helpen u graag verder.