Wat komt er bij kijken?

Leren duiken is niet moeilijk, maar net als alle andere activiteiten die de moeite waard zijn, moet je er wat tijd en moeite insteken.
Als je de PADI Open Water Diver-cursus , doet, krijg je met drie onderdelen te maken: theorie, duiken in beschut water en duiken in het buitenwater

Lesschema’s

De PADI Open Water Diver-cursus is ongelooflijk flexibel en gebaseerd op prestatie, wat betekent dat wij het programma kunnen aanpassen aan een groot aantal tijdschema’s, en dat het gegeven kan worden in een tempo dat is aangepast aan jouw leertempo.
Het is mogelijk je beschutwater- en buitenwaterduiken in 1 week af te
ronden (op voorwaarde dat je er vooraf voor zorgt dat je het handboek hebt gelezen en de video hebt bekeken).

De meeste mensen hebben echter liever een wat rustiger schema.

Neem hier voor even contact met ons op en vraag naar het lesschema, of vraag naar onze privé cursussen.
1. Theorie
Hier raak je vertrouwd met basisprincipes en -procedures. Je leert dingen als wat voor invloed druk op je lichaam heeft, hoe je de beste uitrusting kiest en waar je aan moet
denken als je duiken gaat plannen.

Je neemt de theorie zelfstandig door, door de vijf hoofdstukken van het PADI Open Water Diver-handboek te lezen en het corresponderende deel van de PADI Open Water Diver video / dvd te bekijken (hier zie je ook alvast de vaardigheden die je gaat leren).

Je zult met je instructeur in het kort bespreken wat je in ieder hoofdstuk hebt bestudeerd, en een korte quiz maken om zeker te weten dat je het hebt begrepen.
Aan het einde van de cursus doe je een examen waarin wordt gekeken of je alle belangrijke begrippen en de gedachten erachter onder de knie hebt gekregen.
2. Duiken in beschut water
Hier gaat het gebeuren duiken. Je leert basisvaardigheden aan voor persluchtduiken in een zwembad of in water dat wat weg heeft van een zwembad.
Hier leer je alles: van het klaarmaken van je uitrusting tot hoe je gemakkelijk water uit je masker krijgt zonder dat je boven water moet komen.
Je oefent ook wat vaardigheden voor noodgevallen, zoals het delen van lucht voor het geval dat.
Bovendien doe je wat spelletjes, maak je nieuwe vrienden en beleef je veel plezier.

Er zijn vijf duiken in beschut water waarbij je tijdens elke les verder bouwt op wat in de vorige hebt geleerd. In de loop van deze vijf duiken behandel je de vaardigheden die nodig zijn om in
buitenwater te duiken.
3. Duiken in het buitenwater
Na je duiken in beschut water ga je met je PADI Instructor en je nieuwe vrienden op een duikstek tijdens vier buitenwaterduiken verder leren.
Hier kun je alles combineren wat je geleerd hebt en het onderwateravontuur volledig ervaren op beginnersniveau natuurlijk.
Je kunt deze duiken maken bij jou in de buurt, of op een exotische bestemming als je op vakantie gaat.