Rescue Diver

Bij de aanvang van deze cursus bent u op een belangrijk punt beland. U heeft gekozen om uw hobby niet alleen voor uzelf te houden. Tijdens de Rescue cursus leert u naar anderen te kijken. Duiken brengt net als iedere andere activiteit risico’s met zich mee. Aan het einde van de cursus bent u in staat te reageren op verschillende scenario’s. Wat te doen bij een bewusteloze duiker aan de oppervlakte, hoe te handelen bij een vermiste duiker en wat is de beste methode om iemand verantwoord aan de oppervlakte te krijgen?

Naast deze en andere praktijkopdrachten is er veel aandacht voor theorie. Uw theoretische kennis omtrent duikongevallen wordt naar een hoger plan getild. Vrijwel iedereen die deze cursus heeft doorlopen, kijkt terug op een zeer geslaagde en waardevolle investering. Wanneer u ooit betrokken raakt bij een ongeval bent u diegene die handelt. Op eigen initiatief of in opdracht van anderen, u weet waar u mee bezig bent. Deze gedachte is voor deelnemers vaak de drijfveer zich in te schrijven. U verfijnt uw vaardigheden in het voorkomen van ongevallen en het handelen wanneer deze toch gebeuren. U bent actief betrokken bij een veilige uitvoering van de duiksport.

In deze cursus leer je hoe je specifieke duikproblemen kan voorkomen of oplossen. Het is een nuttige, serieuze, maar ook grappige cursus, die je zelfvertrouwen bij het duiken zal vergroten. Om het rescue diver brevet te kunnen halen moet je minimaal het Advanced brevet hebben en een Medic First Aid brevet of iets vergelijkbaars.

De cursus is verdeeld in twee delen:

Theorie
Thuis bereidt je het boek voor en tijdens de drie theorielessen bekijk je de rescue video en bespreken we onderwerpen als:

  • Zelfredding en Stress
  • Eerste hulp bij duikongevallen (EHBO)
  • Organisatie bij een noodgeval
  • Apparatuur en gerelateerde problemen

Tot slot wordt je kennis getoetst met een Examen.

Buitenwater:
Tijdens de twee dagen ga je de bovenstaande technieken uitvoeren in een echte duikomgeving en ga je figureren in allerlei ongevalsimulaties. Een goede test om te zien hoe je zal reageren in echte probleemsituaties!

Waarom het zo leuk is:

Het leuke aan deze cursus is dat je de uitdaging aangaat en die onder de knie krijgt. De meeste duikers vinden deze cursus veeleisend maar zeker de moeite waard. Als hij afgelopen is, geven velen aan dat het de beste cursus is die ze ooit hebben gedaan.

Deelnamevereisten

Om mee te doen met de PADI Rescue Diver-cursus moet je:

  • 12 jaar of ouder zijn.
  • PADI Adventure Diver zijn (of een kwalificerend brevet van een andere organisatie bezitten)
  • Binnen de voorafgaande twee jaar een opleiding in eerste hulp en reanimatie hebben gevolgd of een nog geldig diploma hebben.

Prijs € 295,-

Het lesmateriaal dat je nodig hebt:

De PADI Rescue Diver Kit bevat al het lesmateriaal dat nodig is om de PADI Rescue Diver cursus af te ronden inclusief een pocketmasker.
Je leert om te denken als reddingsduiker en je kijkt naar vaardigheden die je met je PADI Instructor gaat oefenen. Als je Rescue Diver cursus eenmaal is afgerond, kun je de dvd opnieuw bekijken om je duikveilige vaardigheden op te frissen wanneer dat nodig is.