Master Scuba Diver

Het MASTER SCUBA DIVER brevet is het hoogste recreatieve duikbrevet.

Duikers met dit brevet zijn uitgebreid getraind op vele aspecten en gebieden van de onderwaterwereld en hebben oneindige mogelijkheden wat betreft duiken.

Master Scuba Diver is de hoogste niet beroepsmatige opleiding bij PADI.

Om een Master Scuba Diver te worden moet je minimaal 50 gelogde duiken te hebben en in het bezit komen of zijn van de volgende brevetten:

  • Open Water Diver brevet
  • Advanced Open Water Diver brevet
  • Rescue Diver brevet
  • 5 specialties

De 5 specialties worden in overleg gekozen en kunnen variëren van een digitale fotografie specialty tot een intensieve wrakduikspecialty.

Master Scuba Diver is de hoogste kwalificatie voor diegenen die duiken als vrijetijdsbesteding. Je kunt dit brevet aanvragen als je naast een aantal PADI basiscursussen ( ook vijf verschillende specialty-cursussen gevolgd hebt. Als Master Scuba Diver ben je een all-round sportduiker met veel ervaring.
Vereist:

Minimaal Advanced Open Water en PADI Rescue (of gelijkwaardig)

Het is een brevet wat je verdiend en niet krijgt, dus zal je training intensief zijn maar het zal nieuwe gebieden voor je openen om te gaan duiken.
Of je nieuwe riffen ontdekt of nieuwe duikstekken gaat onderzoeken, je training als een Master Scuba Diver zal je altijd van pas komen.

Uiteraard kan je ook instappen als je al een van de bovenstaande brevetten bezit, vraag naar de mogelijkheden en vanaf elk niveau is een zo gunstig mogelijke pakketprijs mogelijk.

De voorwaarde om aan deze cursus te beginnen is dat de cursist in het bezit moet zijn van een PADI rescue brevet ( of vergelijkbaar ander brevet ) een gelig EFR diploma ( of vergelijkbaar EHBO / Reanimatie diploma ). Met het behalen van de specialties kan echter al na het openwater brevet begonnen worden.

De opleiding tot PADI Master Scuba Diver wordt bij ons per module gegeven iedere specialty kan op eigen tempo en via eigen tijdsindeling behaald worden.

Alle specialty-cursussen zijn inclusief:

  • instructieboek (indien van toepassing)
  • PADI duikbrevet certificaat
  • Persluchtvullingen
  • Toegang tot zwembad en duikwater (indien van toepassing)