PADI Masterseal

Na het behalen van het Seal Team brevet is het namelijk mogelijk om nog 10 specialty Missions te volgen, hierin leer je nieuwe dingen en zijn er nieuwe uitdagingen! Na alle 15 Missions ben je een PADI Master Seal. Elke specialty Mission kan apart gevolgd worden.

Het afronden van de 10 AquaMissions betekent dat de je ”PADI MASTER SEAL” bent.
Het ontvangen van de lidmaatschapskaart van het PADI Seal Team en het bijbehorende certificaat geeft je de erkenning voor je prestaties .

Aan de volgende PADI AquaMissions Specialties kan je deelnemen:

Specialist in het herkennen van wezens

Met deze Specialty AquaMissie zul je veel gaan ontdekken over het onderwaterleven. Wat zijn de planten en dieren die we onderwater tegen kunnen komen? En hoe heten ze dan? En hoe kan ik tijdens het duiken laten weten welke vis daar zwemt?
Op al deze vragen krijg je antwoord tijdens deze Speciale Specialty AquaMissie!

Milieu Specialist

Met dit avontuur gaan we eens bekijken wat wij kunne doen om de natuur te beschermen en mooi te houden. We gaan ook kijken hoe we ons zelf moeten beschermen wanneer we onder water gaan opruimen.
Deze Specialty AquaMissie is heel belangrijk voor de toekomst, zodat we ook later nog kunnen genieten van de mooie dieren en planten uit de natuur.

Inner Space Specialist

PADI Seals ervaren gewichtloosheid zoals astronauten dat in de ruimte ervaren

Navigatiespecialist

PADI Seals ontwikkelen basisvaardigheden voor de navigatie en ze maken kennis met eenvoudige concepten van de navigatie en het kompas

Nachtspecialist

PADI Seals krijgen te zien hoe het is om ’s nachts te duiken en ze maken kennis met het waarom van het nachtduiken.

Veiligheidsspecialist

PADI Seals leren hoe ze hun buddy kunnen helpen wanneer dat nodig is.

Opsporings- en Bergingsspecialist

Kennismaken met basisvaardigheden in het opsporen en bergen van verloren voorwerpen.

Snorkelspecialist

PADI Seals demonstreren dat ze aan de oppervlakte kunnen snorkelen en dat ze hun snorkel kunnen leegblazen.

Kiekjesspecialist

Opnamen maken onder water met behulp van een fotocamera.

Wrakspecialist

De Seals ontwikkelen elementaire vaardigheden in het wrakduiken en ze maken kennis met wrakken als een kunstmatig rif dat beschermd moet worden en waarmee voorzichtig om moet worden gegaan. De kinderen maken kennis met basisbegrippen en procedures van onderwaterarcheologie.

Prijs:
Dit Master Seal programma verzorgen wij voor € 285,- per persoon.

LET OP: Tijdelijke actie: Van € 285,-

Nu voor: € 225,-

  • Het bedrag is inclusief:
  • Gebruik van apparatuur en perslucht
  • Gebruik van shorty
  • Een cursuswerkboek en een video / dvd
  • Een brevet en certificaat
  • Een onvergetelijke ervaring gedurende 10 theorie en 10 zwembadlessen

Informatie voor de ouders:

De PADI Bubblemaker en Seal Team programma’s zijn opwindende en met activiteiten gevulde introducties tot de wereld van duiken. Het geeft kinderen de kans om onder water rond te zwemmen, op ontdekking te gaan en avontuur en opwinding te beleven.
Het biedt ouders of voogd een gestructureerd programma waarin hun kinderen vaardigheden kunnen ontwikkelen, over de onderwaterwereld kunnen leren en op een gezonde manier plezier kunnen beleven.
De kids worden begeleid door speciaal opgeleide instructeurs.

Hoe leren de kinderen?

De kinderen leren over het duiken door het bekijken van de PADI Seal Team video of DVD, het lezen in het Seal Team Aquamissions Activity boek en de briefings die voor de sessies door hun PADI instructeur gehouden worden. Iedere Aquamission bestaat uit een briefing, een deel voor het ontwikkelen van vaardigheden en een spel of activiteit.
Na het afronden van de cursus ontvangt uw kind een lidmaatschapskaart (pasje met pasfoto) van het PADI Seal Team en het bijbehorende certificaat.
Dit geeft de kinderen erkenning voor hun prestaties en biedt ze de mogelijkheid om door te gaan in hun verdere duikcarrière.

Veel gestelde vragen:

– Is sportduiken gevaarlijk voor kinderen?

Duiken is een sportieve activiteit. Zoals bij alle activiteiten waar kinderen aan meedoen, bestaat er altijd het gevaar dat zij zich kunnen verwonden. Veel kinderen moeten van hun ouders verplicht knie en elleboog beschermers dragen bij het rollerskaten en skateboarden. Zo is bij paardrijden, fietscrossen en ijshockey het dragen van een helm verplicht gesteld omdat bij een val, vanuit de aard van de activiteit, een (hoofd)verwonding eigenlijk, redelijkerwijs, te voorzien is. Het is niet voor niets dat steeds meer ouders hun kinderen op de fiets een hoofdbeschermer opzetten als ze aan verkeer deelnemen. Duiken is geen contact sport als voetbal, handbal, ijshockey, boksen, rugby, american football of karate. Blessures die bij contactsporten uit de aard van de activiteit redelijkerwijs ‘te voorzien’ zijn komen niet voor. Er kunnen ook verwondingen ontstaan die buiten de aard van de activiteit vallen en die dus onvoorzien zijn. We spreken dan van een ongelukkig voorval en die zijn door niemand ooit uit te sluiten. Het Sealteam programma is als duikcursus juist helemaal ontwikkeld voor kinderen.Zij hebben kortere concentratiebogen en zijn sneller afgeleid dan volwassen. De kinderen krijgen geen vaardigheden aangeleerd die hen in gevaar brengen of zelfs als risico verhogend kunnen worden aangemerkt. PADI heeft als wereldmarktleider in duikopleidingen zich met hun reputatie garant gesteld voor de Seal opleidingen. Ze zijn uitvoerig getest in de Verenigde Staten. In dit land met een sterke claim cultuur en strenge regelgevingen verlopen de opleidingen probleemloos. Wij volgen hetzelfde Seal programma dat in handen gegeven is van de meest ervaren instructeurs van onze duikschool.

– Wat zijn de gezondheidsrisico’s voor mijn kind?

Duiken vergt als sport een goede gezondheid. Het meest bekende gezondheidsrisico waar iedereen het altijd over heeft, maar die vaak zelf niet bekend zijn met de sport, is de zogenaamde ‘caissonziekte’. Volwassen duikers leren dat ze niet te lang en niet te diep mogen duiken vanwege de kans op deze decompressieziekte. De kinderen in de Sealteam opleiding staan niet bloot aan dit risico. Wij duiken alleen in een zwembad; dus NIET in het buitenwater. De maximale diepte die ze mogen bereiken is 4 meter. Ons zwembad haalt nog geen 3,0 meter diepte. De 2e factor is de duur waarop een duiker op een bepaalde diepte blijft. De diepte en de duur bepalen samen de opname van ademgassen in de weefsels van ons lichaam. Wanneer onze lichaamsweefsels verzadigd raken met het ademgas stikstof, is er een verhoogde kans op een zogenaamde decompressieziekte. De kinderen in de Sealteam cursus komen niet dieper dan 3,0 meter en met een lesduur van 1 uur zijn ze nog geen 45 minuten echt onder water. Ondanks hun hoger ademritme en de snellere hartslag van kinderen, raken hun belangrijke weefsels dus niet verzadigd met stikstof. De kans dat een kind door een Seal duikles een aan stikstof gerelateerde aandoening krijgt is dus te verwaarlozen. Een ander aspect van duiken is het ademen van lucht onder een verhoogde druk door de waterdiepte. Nu gaan de kinderen in ons zwembad niet dieper dan 2,5 meter en de ademautomaat zorgt ervoor dat de lucht op elke diepte altijd de juiste druk heeft. De meeste kinderen zwemmen ook gewoon zonder ademapparatuur wel naar de bodem. Daarbij ontstaat er onderdruk in hun lichaamsholtes die vooral aan de oren pijnlijk kunnen zijn. De ademuitrusting voorkomt dus bij het dieper gaan dit soort ongemak. In de Sealcursus leren de kinderen de drukverschillen in hun lichaamsholtes tijdens het afdalen en ook bij het opstijgen naar de oppervlakte, veilig op te heffen. Als ze daarbij telkens de gouden regel bij het duiken volgen: “Altijd blijven ademen !”, dan voorkomen ze de kans op een aan druk gerelateerde aandoening.

– Waarom staan er medische vragen op het inschrijfformulier?

De medische vragen op het inschrijfformulier zijn bedoeld om zowel de ouder als het kind een goed inzicht te geven in de ziektebeelden die niet of slecht samengaan met het sportduiken. Eerlijkheid bij het invullen is de beste garantie om onaangename verrassingen en gezondheidsproblemen bij uw kind tijdens te cursus te voorkomen.

– Is een medische keuring verplicht?

Wanneer de medische vragen op het inschrijfformulier geen aanleiding geven tot het verplicht raadplegen van een (duik)arts want er is niets aangekruist, en uw kind is in de regel gezond; dan is een keuringsbewijs van een dokter volgens PADI niet verplicht. U wilt natuurlijk – en duikschool Emperor Diving met u – elk mogelijk medisch probleem bij uw kind, dat bij een medische keuring ontdekt zou kunnen zijn, bij voorbaat uitsluiten. Daarom bevelen wij alle ouders aan om uw kind toch ook door een op duiken gespecialiseerde arts sportmedisch te laten keuren.

– Waarom is de minimum leeftijd 8 jaar?

Deze fysieke eis stelt PADI omdat kinderen pas vanaf de leeftijd van 8 jaar volgroeide bronchiën hebben in hun longen. Jongere kinderen hebben dat niet. Er is ook geen enkele medische ervaring met jongere kinderen die onderwater lucht onder druk inademen. Men wil medisch gezien geen risico nemen. Daarnaast is de aan kinderen aangepaste duik uitrusting vaak nog te groot en ook te zwaar voor kleinere kinderen om er aan land mee te lopen of er mee te zwemmen. Ze missen de kracht.

– Zijn er minimum eisen gesteld aan zwemvaardigheid?

De kinderen die willen meedoen moeten uiteraard kunnen zwemmen en een basis zwemvaardigheidsbewijs (A) is verplicht.
Het belangrijkste is dat het kind vertrouwd is in het water en niet (meer) bang is.
Een tweede vervolg zwemdiploma lijkt misschien wel beter maar er zijn altijd kinderen die echte ‘waterratten’ zijn en toch maar 1 diploma hebben.
De voor kinderen aangepaste duikuitrusting is in verhouding tot hun lichaam groot en zwaar.
Om er in- en onder water goed mee te kunnen zwemmen zal een goede beenslag en vintechniek hen helpen vooruit te komen.
Kinderen met snorkel ervaring of zelfs een snorkel opleiding zijn duidelijk in het voordeel. We adviseren daarom dat ze hun eigen duikbril, snorkel en vinnen ook buiten de cursus uren blijven gebruiken om hun zwemtechniek hiermee te verbeteren.