Wat is PADI?

Welkom in de wereld die PADI heet.

‘Professional Association of Diving Instructors’ is de grootste organisatie ter wereld op het gebied van sportduiken. Zij produceren opleidingsprogramma’s, (les)materialen en uitrustingen en ondersteunen / begeleiden kaderleden zoals Divemasters, Assistent-Instructeurs, Instructeurs maar ook duikscholen, duikcenters en resorts.
Er is wereldwijd een standaard ontstaan omdat PADI perfecte en doordachte lesprogramma’s heeft ontwikkeld die alle instructeurs verplicht zijn te gebruiken. Dit stelt ons in staat om combinaties te maken in een aantal cursussen zoals terug te vinden in ons pakket-systeem.

Een voorbeeld: je doet theorie- en zwembadsessie’s in Nederland en doet de praktijk in een warm land, tegelijkertijd met een gecombineerde vakantie. En zo kunnen wij een pakket samenstellen geheel naar je wens.

PADI voorziet de leden van een volledig gamma van opleidingsmaterialen, leshulpmiddelen, promotie materiaal en materialen om leerlingen erkenning te geven voor het uitvoeren en promoten van PADI programma’s. Deze materialen zijn ontwikkeld door gerenommeerde ontwikkelaars van pedagogische hulpmiddelen die gebruik maken van de modernste technische hulpmiddelen en theorieën om kwalitatief hoogstaande producten te ontwikkelen. Wanneer leerlingen met succes een PADI opleiding hebben afgesloten, ontvangen ze een brevet kaart waardoor ze herkenbaar zijn als PADI duiker. Naast het voorzien in materialen voor het lesgeven en voor het geven van erkenning, steunt PADI de professionele leden ook door advies te geven over moderne opleidingsmethoden en protocollen. Het PADI systeem voor het opleiden van duikers is gebaseerd op progressieve opleiding, waarin de leerling in stappen geïntroduceerd wordt tot vaardigheden, veiligheid relevante informatie en kennis over de plaatselijke onderwater omgeving. Bij PADI cursussen staat de leerling in het middelpunt en wordt voorzien in een maximum aan praktijk en toepassing. De leerlingen doen de basis op door zelfstudie en krijgen dan in het verdere leerproces begeleiding van een instructeur. Het doel is om de leerlingen zo snel mogelijk in het water te krijgen en ze de nodige instructie te geven om vertrouwen te krijgen in hun duikvaardigheden.

De beginners opleiding van PADI is de Open Water Diver cursus. Na brevettering kunnen de leerlingen hun opleiding voort zetten in de Advanced Open Water Diver, Rescue Diver en Specialty cursussen. Verdere opleidingen, zoals de Divemaster en Assistant Instructor cursussen geven geïnteresseerde duikers de mogelijkheid om zich tot het kader voor het duiken te ontwikkelen. Duikers die een carrière in het duiken willen maken kunnen PADI instructeur worden.
De eerste keer voelt vreemd, het masker, de uitrusting, ……..een beetje zwaar
je laat je in het water zakken en je gezicht komt onder water
inademen,…..uitademen, de lucht komt met een geruststellend gesis langs je gezicht
de uitrusting heeft plotseling geen gewicht meer, je vergeet dat je een masker op hebt en je voelt je vrij als nooit tevoren; met ademen onder water opent zich een deur naar een andere wereld

Ga door die deur: je leven zal veranderen Welkom in de wereld die PADI heet. Met deze tekst durft PADI zijn cursus Open Water Diver te beginnen. En terecht als je vertegenwoordigt bent in 180 landen, je cursussen aanbiedt in 20 talen en je 137.000 professionals tot je beschikking hebt die van jouw nieuwe hobby een succes willen maken

Voor meer informatie bent u bij ons van harte welkom, of surf eens naar:

PADI_ver_col